Akutlån

Akutlån, finns det? Att det kan uppstå ett akut behov av pengar råder det inget tvivel om, men finns det verkligen speciella akutlån? Som de flesta känner till har det hänt mycket på lånemarknaden de senaste årtiondena. Det har tillkommit många nya långivare och nya kategorier av lån. Framför allt har det blivit möjligt att söka lån via nätet. Tack vare de nya lånen och möjligheten att söka lån direkt online kan man faktiskt lösa akuta ekonomiska problem mycket snabbt. Det finns kanske inga lån som bär namnet akutlån, men det finns utan tvivel möjlighet att få ett akut lån om du hamnar i knipa.

Jämför akutlån

Om du är i akut behov av pengar kan du alltså skaffa dig ett akutlån via nätet. Idag finns alla typer av lån online, med allt från små lån på bara några hundralappar till bolån på flera miljoner. När vi talar om akutlån är det i första hand de mindre lånen vi tänker på, eftersom det är dessa som har den klart snabbaste hanteringstiden. Minilånen som ligger på mellan cirka 500 och 10 000 kr är enkla att söka och hanteras mycket snabbt. Detta är lån som du inte kan få hos din vanliga bank eftersom de traditionella bankerna inte erbjuder så små lån.

Där brukar den undre gränsen för privatlån ligga på runt 15,000 kr, så nätets minilån har verkligen en funktion att fylla.  De här små lånen är också avsedda att användas just till tillfälliga ekonomiska bekymmer i vardagen. Eftersom de är avsedda att kunna användas vid akuta problem måste de naturligtvis också kunna betalas ut snabbt.

Akutlån kan lösa akuta kriser

Kan lösa akuta kriser

På nätet finns en massa lån, och de vanligaste onlinelånen hanteras mycket snabbt och kan till och med ge pengar på kontot redan samma dag. Kärt barn har många namn, och de här relativt små, snabba lånen är inget undantag. Mikrolån, minilån, snabblån och onlinelån är bara några exempel på vad dessa lån kallas. Eftersom de verkligen ger pengar snabbt och därför kan lösa akuta kriser kan man förstås också kalla dem akutlån. När man tittar på lånemarknaden på nätet kan det nästan te sig som en djungel för den oinvigde, på grund av alla namn och beteckningar. Men, många av de där orden är egentligen benämning på en och samma sak, och när man inser det blir det mycket mer överskådligt.

Att söka lån online

Att söka lån på nätet är enkelt och tar inte många minuter i anspråk. En stor fördel med att söka lån online är att du ser alla lån samlade och kan jämföra olika lån innan du bestämmer dig. Detta ger förstås möjlighet att skaffa ett lån med bra villkor och låg kostnad. Att göra en prisjämförelse kan vara riktigt lönsamt, och bör egentligen vara lika självklart som när man köper saker.

Återbetalningstid akutlån

När du har hittat ett lån som passar dina behov och förutsättningar behöver du bara ange hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha. Sedan fyller du i några personuppgifter i ansökningsformuläret och skickar in din ansökan. Så fort du har skickat in ansökan kommer du att få ett svar på skärmen. Du får alltså veta direkt om du beviljas ett lån eller inte.  

När sedan lånet är beviljat är det bara underskriften på avtalet som behövs innan pengarna kan betalas ut. Numera är det vanligt att långivare erbjuder möjligheten att signera avtalet elektroniskt. Om du signerar med bank-id eller e-legitimation, kan utbetalningen göras omedelbart och du kan alltså ha pengar på kontot inom några minuter.

Bra att tänka på

Det kan vara bra att tänka på att även om pengarna betalas ut direkt är det inte alltid säkert att de når ditt konto så snabbt. Hur snabbt de finns på ditt konto beror på vilken bank som betalar ut lånet, och om det sker under kontorstid eller inte. Du kan ofta hitta information om utbetalande bank / banker på respektive långivares hemsida. Om du behöver ha pengar riktigt snabbt kan det vara bra att söka lån hos någon som använder ”din” bank som utbetalande bank. När pengarna betalas ut av den bank du har konto hos sker det genom direktbetalning och du har pengarna i samma stund som utbetalningen sker.

Om du behöver ha pengar

I de fall utbetalande bank är en annan än din bank är det säkrast att söka lånet på förmiddagen. Eftersom bankerna har särskilda tider för överföring av pengar mellan sig, är det bra om pengarna betalas ut tidigt på dagen för att de ska hinna föras över till ditt konto under samma dag.  Det är alltså inte bara hur snabbt långivaren betalar ut lånet som avgör hus snabbt du har pengarna, utan också hur bankerna hanterar överföringen mellan konton i olika banker. Genom att söka ett lån tidigt på dagen, en vardag, eller en långivare som betalar ut lån genom din bank, kan du alltså själv påverka hur snabbt du får pengarna på kontot.

Hur mycket du vill låna

När du söker lån på nätet får du alltså själv bestämma exakt hur mycket du vill låna. Du bestämmer också hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka. De minsta lånen ska ofta vara betalda inom några veckor till en månad. Men om du lånar lite mer kan du välja lite längre återbetalningstid. Du kan, med andra ord, anpassa lånet efter dina egna behov och din egen ekonomi.

I och med att du kan jämföra lån, villkor och avgifter och skräddarsy lånet så att det passar dig och din plånbok. Ja, då har du ju alla möjligheter att få ett bra lån som inte påverkar din ekonomi allt för mycket.

Men, det är givetvis ändå viktigt att tänka efter före, så att du är säker på att du kan betala tillbaka innan du söker ett lån. Missade avbetalningar kan bli riktigt kostsamma, och om du inte kan betala riskerar du betalningsanmärkningar och andra svåra problem. Eftersom lånet är avsett att lösa problem, inte skapa nya, så är det självklart viktigt att se hur det påverkar din ekonomi. Kolla hur mycket du kan betala tillbaka inom angiven tid.

Recension:

Akutlån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.2/5