Direktlån

Ibland måste man verkligen ha pengar snabbt, och då är ett direktlån förmodligen den bästa lösningen. Ett direktlån söker du via internet, där ansökan är både snabb och enkel. Oftast får du svar direkt på skärmen, och så fort du skrivit under avtalet kan pengarna betalas ut. Idag är det vanligt att man kan signera avtalet elektroniskt. Det vill säga med bank-id eller e-legitimation, vilket bara tar några sekunder och alltså snabbar på hela låneprocessen betydligt.

När du söker direktlån på nätet spar du tid i vartenda moment. Du behöver inte vänta på att få en tid hos din bankman. Inte heller hålla reda på bankens öppettider och du behöver inte ta dig till bankkontoret för att göra din ansökan. Du behöver heller inte vänta på besked, eller gå tillbaka till banken för att skriva under låneavtalet på plats. Nej, du behöver över huvud taget inte vänta alls, och i de flesta fall har du pengar på kontot inom kort.

Jämför direktlån

Det råder en viss förvirring om vad ett direktlån egentligen är. Många kopplar ihop direktlån och de små snabba mikrolånen som man kan få på nätet. Och visst är dessa lån direktlån. Ett mikrolån kan många gånger ge dig pengar på kontot inom några minuter. Men, medan mikrolånen bara sträcker sig upp till cirka 10 000 kr, så finns det andra direktlån som kan ge dig så mycket som 350,000 kr. När det gäller så stora lån kan du dock inte få pengarna på kontot inom några minuter.

När det gäller så stora lån behöver långivaren göra en mer omfattande kreditprövning. Därför är det svar du får vid ansökan oftast preliminär. Så fort man gjort en kreditprövning får du det definitiva svaret, och när du har signerat avtalet betalas pengarna ut. Om du signerar elektroniskt spar du in den tid det tar för avtalet att forslas med post mellan dig och långivaren. Och du kan alltså få pengarna mycket snabbare. Ofta har du pengarna inom ett par dagar, och även de större direktlånen är alltså snabbare än vanliga banklån.

Direktlån

Att söka ett lån online

Många är fortfarande lite tveksamma till att ta lån på nätet, eller att handla online. Ofta handlar det om okunskap och ovana vid internet över huvud taget. Idag kan man handla lika säkert via nätet som i en fysisk butik. Det gäller helt enkelt bara att hålla koll på var man handlar. De flesta webbutikerna erbjuder idag säkra betalningar. Många använder sig till och med av system där du inte behöver betala förrän du sett varan, eller där du kan få pengarna tillbaka om något går fel.

Och för alla som tycker att det känns otryggt att söka ett lån online kan vi berätta att i stort sett alla de traditionella bankerna också erbjuder lån via nätet. Så, även om du inte vill låna av andra än din vanliga bank kan du faktiskt söka lån via nätet, och slippa boka tid på bankkontoret för en ansökan. Och också när du söker ett vanligt banklån hos din vanliga bank finns det mycket tid att spara genom att söka direkt på nätet.

Men, att söka lån via nätet ger dig också enormt stora valmöjligheter eftersom det finns så många aktörer som erbjuder lån av olika slag. Här finns möjlighet att få stora lån för de riktigt stora affärerna, men också små lån för att lösa ekonomiska problem i vardagen. Och även om du behöver pengar snabbt, och alltså vill ha ett direktlån, finns ett stort och brett utbud.

Om du undrar om det finns några fördelar med att söka lån på nätet kan vi tala om att det finns det.

Få ett bättre lån

Det finns många fördelar och du har chans att både få ett bättre lån och pengar snabbare.  Den första fördelen man stöter på är förstås att du kan söka lån när det passar dig, eller när du behöver pengar. Här är alltid öppet för ansökningar, och det är dessutom enkelt att göra en ansökan. När du har skickat in ansökningsformuläret får du oftast svar direkt. Vilket du inte alltid får om du går till din vanliga bank och söker lån. Man kan alltså peka på fördelar redan i samband med ansökningen.

Den allra största fördelen med att söka lån online är kanske att det är så enkelt att jämföra lån, och att du själv kan välja vilket lån du ska söka. Om du söker lån hos din vanliga bank kan du inte välja, och du kan oftast inte påverka vare sig räntor eller villkor. På nätet kan du jämföra villkor och kostnader och söka det lån som är mest fördelaktigt för dig. Du har alltså betydligt större möjligheter att få ett billigt lån, eller ett lån med villkor som passar dig.

Betalningsanmärkningar

Om du, till exempel, råkar ha en betalningsanmärkning, har du säkert fått höra att det inte går att få lån under den tid som anmärkningen finns kvar i registren. Och detta stämmer om du bara kan tänka dig att ta ett lån hos någon av de traditionella bankerna. Men, om du söker ett direktlån på nätet, hos någon av de nyare långivarna, finns det ganska goda chanser att få låna pengar även med en betalningsanmärkning. Riktigt stora lån kan vara svåra att få.

Men mindre direktlån är det många långivare som kan tänka sig att bevilja även om det finns en betalningsanmärkning. I synnerhet inom kategorin mikrolån, eller minilån, finns det möjlighet att låna även för den som vanligtvis har svårt att få lån.

Inkomst från en fast anställning

Faktorer som betalningsanmärkningar, låg lön eller ”fel” anställningsform brukar göra det svårt att få ett lån. Men inom denna kategori är det alltså många lån som har lite annorlunda villkor. De vanliga bankerna ställer vanligtvis kravet att du måste ha inkomst från en fast anställning om du vill ha ett lån. Om du jobbar som vikarie, är egen företagare eller har en tillfällig anställning kan det alltså vara svårt att få ett lån där. På nätet hittar du däremot många långivare som godkänner lån även med andra former av anställning, om du bara klarar kreditprövningen.

Recension:

Direktlån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.3/5