Internetlån

Vill du låna pengar så är det enklare idag än det någonsin varit. Förr fick man snällt gå till sitt lokala bankkontor för att söka lån, om man inte hade någon rik släkting som kunde tänka sig att låna ut pengar. Det fanns alltså i stort sett bara ett alternativ och det krävde, och kräver, att du har möjlighet att avsätta tid för att få ett lån. Du måste boka en tid och bege dig till banken för att ansöka om ett lån. Där vill man veta varför du vill låna och vad du ska använda pengarna till.

När man tagit beslut om att bevilja din ansökan måste du åter igen gå till banken för att skriva under avtalet. Denna process tar förstås några dagar och du kan inte räkna med att ha pengar på kontot direkt. Om du behöver ha pengarna snabbare, eller om du bara vill ha ett lån på ett enkelt och smidigt sätt, rekommenderar vi att du söker ett internetlån. Lånemarknaden på internet gör det lättare än någonsin att låna pengar, och du kan få ett lån som är skräddarsytt efter dina behov och förutsättningar.

Jämför internetlån

Som namnet antyder, är internetlån ett lån som du söker, och får, direkt via nätet. Här på internet kan du söka lån på dina egna villkor. Du kan göra en ansökan när det passar dig, oavsett tid på dygnet eller veckodag. Du behöver inte boka tid eller gå till banken, utan du kan sitta hemma och söka lånet.  Att fylla i en ansökan tar inte många minuter, så du kan göra det när du har några minuter över. I de flesta fall får du svar direkt på skärmen, och behöver alltså inte vänta på besked.

Idag är det vanligt att man får möjlighet att signera avtalet elektroniskt. Detta gör att pengarna kan betalas ut mycket snabbt. Om du signerar avtalet med bank-id eller e-legitimation skyndar du på låneprocessen och pengarna kan betalas ut nästan omedelbart. Det betyder att det går att söka ett internetlån och få pengarna redan samma dag. Ja ibland kan pengarna till och med sitta på kontot inom några minuter.

Några är osäkra och tycker inte att det känns säkert att låna pengar via nätet- Men det finns faktiskt många fördelar med att söka lån på nätet istället för att gå till banken, och du har framför allt större möjligheter att få ett lån som är fördelaktigt för dig. Du kan söka ett lån som passar dig och dina förutsättningar. Ja du kan i stort sett skräddarsy ett lån efter din egen plånbok. När du söker lån hos din vanliga bank får du snällt ta det lån som erbjuds. Här kan du inte jämföra olika lån för att välja det bästa.

Internetlån

Anpassa lånet efter dina egna behov

Alla internetlån finns samlade på ett ställe och du får en bra överblick över vad som erbjuds. Det innebär också att du lätt kan jämföra alla lån, både villkor, räntor och eventuella avgifter, och på så sätt hitta de det bästa lånet för dig. Internetlån är ofta mycket flexibla och du kan anpassa lånet efter dina egna behov och förutsättningar. Du kan söka lån på nästan vilket belopp som helst, och här finns lån från bara några hundralappar till riktigt stora bolån på miljontals kronor.

Låna aldrig mer än nödvändigt, det finns små lån som betalas tillbaka snabbt vilket gör att du inte är skuldsatt mer än någon månad. Du har möjlighet att själv bestämma återbetalningstid. Vilket är ett annat sätt att anpassa lånet efter din egen ekonomi. Var uppmärksam på att om du väljer en längre återbetalningstid får du visserligen en lägre månadskostnad, men det innebär också att den totala kostnaden för lånet blir högre.

Det är lätt att jämföra internetlån med varandra, och på så sätt kan du hitta ett lån som passar just dig. Och om du brukar ha svårt att få lån, är det här på nätet du ska leta.  De flesta traditionella banker ger inte lån om du har en betalningsanmärkning eller om du saknar inkomst från en fast tjänst. Men, här på nätet finns många långivare som har ett lite annorlunda, eller modernare, syn på det här med inkomst och betalningsanmärkningar. Här finns både banker och finansbolag som ger lån till privatpersoner.  De bedriver alla ungefär samma verksamhet, att ge lån, men de har inte alltid samma syn på villkor och krav.

Lån trots betalningsanmärkning

Det finns till exempel en hel del av de nyare aktörerna som kan tänka sig att ge lån trots betalningsanmärkning. De väljer helt enkelt att se till din inkomst och din betalningsförmåga och lägger inte så stort fokus på din ekonomiska historik. Hos dessa långivare kan det alltså vara möjligt att få ett lån även om du har en betalningsanmärkning i bagaget. Genom att läsa villkoren kan du se vilka långivare som godkänner betalningsanmärkningar.

Så att du slipper söka lån där du ändå inte kan få dem. Det är naturligtvis inte så att alla som ger lån på nätet struntar i anmärkningar. Men här finns i alla fall möjligheten att låna även för den som vanligtvis har svårt att få lån. Oftast kräver man att du inte har skulder hos kronofogden om du vill låna med betalningsanmärkning. Det finns i stort sett ingen långivare som godkänner betalningsanmärkning om du har pågående skuldsaldo hos kronofogden.

Det finns också internetlån som du kan få om du inte klarar bankens inkomstkrav. De vanliga bankerna kräver oftast en ganska stor inkomst som kommer av fast anställning. Många saknar idag fast anställning och arbetar i många år med andra former av anställning, eller som egna företagare. Även här är långivarna på nätet mer generösa i sitt synsätt och godkänner lån även med andra former av inkomst. Om du har svårt att få lån hos de stora bankerna, kan det vara ett bra alternativ att försöka med ett internetlån. Det kan ofta vara lättare att få ett internetlån, i synnerhet om du väljer ett mindre lån med kortare återbetalningstid.

Recension:

Internetlån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.4/5