Korttidslån

Ett korttidslån är som namnet anger ett lån som du får för en begränsad period. Oftast är det de små, korta krediterna som du kan söka via nätet eller telefon som vi avser med korttidslån. Men det finns en alldeles speciell form av korttidslån som du kan få om du, till exempel, planerar att köpa eller renovera ett hus som du sen tänker sälja. Då kan du få ett lån för att finansiera köpet eller renoveringen. Ett lån som du alltså kan ha nytta av fram till du kan sälja huset och på så sätt få ”tillbaka” dina investeringar.

Men, de lån vi oftast kallar korttidslån är lån av typen mikrolån. Lån på relativt små belopp och med korta återbetalningstider. Ofta kan du själv välja hur lång tid du vill ha på dig att betala och du kan välja på återbetalningstider på 15, 30, 60 eller 90 dagar. Hur lång återbetalningstid du kan välja beror lite på hur mycket pengar du vill låna.
Utbudet av korttidslån är stort och varierat.

Jämför korttidslån

Det finns massor av olika lån inom denna kategori som oftast kallas mikrolån, eller minilån. Lånen är många och olika, men det finns en gemensam och det är att lånen är lätta att söka och att du får pengarna mycket snabbt. Ja du kan faktiskt få pengarna på kontot redan samma dag som du söker lånet, och detta gör förstås dessa mycket. Du kan snabbt och smidigt söka ett korttidslån för att betala en akut räkning, oförutsedda utgifter eller för att unna dig något speciellt. Om du behöver ett lån på ett begränsat belopp, och vill ha pengar snabbt är ett korttidslån det perfekta alternativet.

En del är kanske tveksamma till att låna via nätet, ofta beroende på att man inte är så van vid att handla eller låna online. Men faktum är att det finns många fördelar med dessa lån, om man jämför dem med vanliga banklån. Här att du, till exempel, låna nästan vilket belopp som helst, och därför aldrig behöver skuldsätta dig mer än nödvändigt. Ett korttidslån går faktiskt att få på så små belopp som 500 kr, men det går också att låna upp till 10 000 – 15 000 kr med ett sånt lån.

Ett skräddarsytt lån

Att du kan få ett lån som är skräddarsytt efter just dina behov och förutsättningar. Du kan välja belopp och återbetalningstid och på så sätt få ett lån som passar just din plånbok. Att korttidslånen ger snabba pengar är nog ändå det som lockar mest. Och många gillar förstås att det är lån utan en massa krångel.

Ett korttidslån kan du ansöka om direkt online, och det är lätt att fylla i en ansökan. Du behöver bara tala om hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha och sen fyller du i några personuppgifter och klickar iväg din ansökan. Du får svar direkt på skärmen, vilket förstås är en annan av fördelarna med dessa lån.

Så fort du ha skrivit under låneavtalet betalas pengarna ut. Många långivare som ger korttidslån använder sig av elektronisk signering vilket betyder att du kan signera med bank-id eller e-legitimation. Detta gör att avtalet blir signerat direkt i samband med ansökan och att pengarna kan betalas ut omgående. Om du har konto hos den bank som betalar ut lånet kan du alltså ha pengar på kontot bara några minuter efter att lånet har beviljats.

Korttidslån

Utmärkande egenskaper för korttidslån

Att det går snabbt och enkelt är alltså några av de utmärkande egenskaper för korttidslån, som skiljer dem från vanliga banklån. Men det finns också andra skillnader. Du kan, till exempel, få lån även om du har en betalningsanmärkning, eller om det finns andra faktorer som gör att du brukar ha svårt att få lån.

De flesta som har en betalningsanmärkning tror nog inte att det är möjligt att få lån förrän anmärkningen har försvunnit ur alla register. Men, så illa är det faktiskt inte även om en betalningsanmärkning självklart kan ställa till stora problem i vardagen. Men, just när det gäller lån behöver det alltså inte vara helt kört. Om du klarar dig med ett lån inom kategorin korttidslån har du fortfarande chans att få låna.

Det finns faktiskt flera långivare inom denna kategori onlinelån som kan tänka sig att bevilja lån trots med betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning är ju ett tecken på att du har haft problem med att betala ett tidigare lån, eller annan skuld. Men, den behöver ju faktiskt inte betyda att du inte kan klara av ett litet, tillfälligt lån idag. Anmärkningen ligger kvar i tre år och mycket kan hända under den tiden.

Kreditprövning vid korttidslån

Detta har också många av de nyare kreditgivarna, på nätet, förstått. Därför väljer man att fokusera på din aktuella betalningsförmåga än på gamla synder. Idag måste alla långivare, enligt lag, göra en kreditprövning vid en ansökan om lån, och om denna visar att du har tillräcklig betalningsförmåga, så kan du få ett korttidslån. Men, det gäller förstås att kolla villkoren och se om långivaren tillåter betalningsanmärkningar eller inte.

Det är förstås alltid viktigt att tänka efter före, och bara söka lån om du vet att du kan betala tillbaka utan problem. Att jämföra lån är ett bra sätt att hitta ett lån till så bra villkor som möjligt.

Att jämföra räntor och avgifter kan vara mycket lönsamt eftersom det finns stora skillnader mellan olika korttidslån. Men det är också vara bra att titta på villkoren. Särskilt om du har betalningsanmärkningar eller andra problem som gör det svårare att få lån. Här finns möjlighet att låna även för dig som har låg lön. Eller som kanske inte har förmånen att ha en fast anställning.

Detta är sånt som brukar göra det mycket svårt att få lån. Men bland korttidslånen finns möjligheterna bara du hittar det rätta lånet och den rätta långivaren.

Det finns många aktörer på denna lånemarknad. För att ta sig in på marknaden och locka kunder finns det många erbjudanden som kan vara lönsamma för dig som konsument. Här finns till och med långivare som erbjuder lån utan ränta, vilket ju kan vara ett ypperligt tillfälle om du ändå behöver ett korttidslån.

Recension:

Korttidslån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.5/5