Låna 5000

Så kallade mikrolån är i regel lån på mindre summor, vanligen runt 5000 kronor, som man kan ta utan säkerhet eller någon som går i borgen för en. Lånesumman betalas ut direkt till det egna bankkontot och det finns väldigt många långivare som erbjuder dessa lån. Detta gör det viktigt att jämföra de olika lånealternativen innan man ansöker om ett mikrolån, då både villkor som t.ex. löptid, dvs. återbetalningstid och priser varierar väldigt mycket.

Jämför lån på 5000 kronor:

I regel brukar dock löptiderna på mikrolån vara mellan 14 och 90 dagar, med många alternativ däremellan, som t.ex. 30 dagar, 60 dagar och så vidare.
Även hur mycket pengar man kan låna med ett mikrolån varierar för olika långivare. Så för att man ska kunna hitta ett lån som passar en perfekt är det att rekommendera att man tittar runt på så många olika alternativ som möjligt. Till din hjälp för detta har du dock många olika låneguider online som listar allt det viktiga för ett visst minilån. Så tycker du att en jämförelse är svår att göra mer manuellt, kan dessa vara ett utmärkt hjälpmedel för att få bättre koll på dem.

Du kan ansöka om mikrolån både via Internet, på lånegivarens hemsida, samt via sms till till lånegivaren, om du föredrar det. Oavsett vilket ansökningssätt man väljer brukar man få ett svar mycket snabbt, ofta på bara några minuter. Det är inte helt ovanligt att man även får de lån som blir beviljade utbetalda mycket snabbt, i de snabbaste fallen redan samma dag som man ansökte om lånet, annars någon dag efter att ansökan skickades in.

Villkor som man måste uppfylla för att bli beviljad ett lån på 5000 kronor

De krav som ställs på låntagare som vill ha ett lån på 5000 kr brukar vara att man:

  • Är minst 18 år gammal.
  • Är fast bosatt i Sverige och folkbokförd här.
  • Har ett eget bankkonto och mobiltelefonnummer, i sitt eget namn.

Hos vissa lånegivare krävs det även att man identifierar sig via BankID, e-legitimation eller liknande, men huruvida detta är nödvändigt eller inte beror på långivaren.
Vissa lånegivare lånar dessutom endast ut mindre belopp till de låntagare som aldrig tagit lån av dem förr. Först när man redan haft ett lån hos dem tidigare som man skött väl, kan man låna de större summorna av dem. Detta gäller dock inte för alla långivare, men det finns de som ställer detta som krav när det gäller de större lånebeloppen.

låna 5000 kr

Exakt vad som gäller för en viss långivare och inte ser du klart och tydligt på långivarens hemsida, så vid minsta otydlighet gällande något som rör ett visst mikrolån rekommenderar vi att du går in där och tittar.

Recension:
Låna 5000
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.4/5