Låna pengar utan inkomst

Har du ingen fast inkomst, men behöver ett lån, kan det innebära problem. Att gå till banken och be om ett lån är ingen idé, såvida du inte har något värdefullt att ställa som pant för lånet. Vill du ha lån utan inkomst, och utan säkerhet, får du vända dig till någon av de långivarna du kan hitta på internet. Här finns nämligen en hel rad nyare kreditgivare, som har en lite annorlunda syn på lån och lånekrav än de traditionella bankerna. I synnerhet bland de mindre lånen, som kallas mikrolån, finns det möjligheter att låna även om man av olika anledningar brukar ha svårt att få lån.

Låna online:

Det finns många faktorer som påverkar möjligheterna att få lån. Betalningsanmärkningar, avsaknad av fast inkomst, många registreringar hos UC och andra saker som sänker kreditvärdigheten kan göra det svårt att få ett lån. Svårt, men inte omöjligt som många felaktigt tror. För att hitta ett lämpligt lån får du titta lite på de olika långivarnas krav.

Utbudet av lån på nätet är mycket stort, och med så många lån och långivare finns det givetvis också en stor variation när det gäller krav och villkor. Där en långivare kräver en hög årsinkomst av fast anställning kan andra bara ha kravet att du har en inkomst oavsett var den kommer ifrån. Det finns också de som inte har några fastställda inkomstkrav alls.

Visstidsanställning och tillfälliga jobb

Vilket lån du väljer att söka beror förstås på hur dina förhållanden ser ut. Om du har en inkomst, men ingen fast anställning, har du ganska många lån att välja på. Många får idag nöja sig med visstidsanställning, vikariat och andra former av tillfälliga jobb, vilket inte bara ger ovisshet i vardagsekonomi, utan också minskar möjligheterna att få ett lån. Men, bland de här nyare lånen kan du ändå få ett lån utan inkomst om du bara hittar den rätta långivaren.

låna pengar utan inkomst

Ingen inkomst alls?

Har du ingen inkomst alls är det betydligt svårare att få ett lån. Inte heller då är det omöjligt, men antalet lån och långivare minskar rejält. Här får du se till de lån där det inte finns något preciserat inkomstkrav i lånevillkoren, och hoppas på att ditt lån kommer att beviljas. Om ett lån beviljas eller inte beror på vilka slutsatser långivaren drar av de uppgifter man får fram i den obligatoriska kreditprövningen.

Alla kreditgivare måste numera göra en kreditprövning innan man beviljar ett lån, men det finns inga regler för hur dessa ska genomföras. Det betyder att kreditprövningen inte måste synas hos UC. Många av långivarna på nätet väljer att samarbeta med andra kreditupplysningsföretag, eller att göra sin prövning på egen hand. Men, för dig som vill ha lån utan inkomst är kanske inte kreditprövningen det viktigaste. För dig är det viktigast att hitta långivare som inte ställer några inkomstkrav alls. Eller som åtminstone inte kräver att inkomsten måste komma från en fast anställning. Det är med andra ord lånevillkoren och kraven som avgör var du kan få lån utan inkomst.

Recension:
Låna pengar utan inkomst
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.3/5