Leasy minilån

Leasy är ett danskt företag som grundades 1985 av Niels Thornborg. Sedan 1998 bedriver man också verksamhet i Sverige, och sedan 2006 omfattar Leasy-koncernen också företaget Thorn. Leasy är, för den breda allmänheten, kanske mest kända för uthyrning av elektronik och vitvaror. Men, Leasy är också en långivare där du snabbt och enkelt kan låna pengar utan säkerhet.

Om Leasy minilån

Man erbjuder privatlån på upp till 50 000 kr, men här kan du också få de mycket populära minilånen. Leasy minilån är ett lån som kan vara en bra lösning i många vardagliga situationer. Det är ett lån som kan skräddarsys efter just dina behov och förutsättningar, så att din ekonomi inte ansträngs för mycket av lånet. Hos Leasy kan du låna till vad du vill, det är ingen som frågar vad du ska använda pengarna till. Oavsett om du vill unna dig något som du inte har pengar till för dagen, eller om du behöver betala en akut skuld, så är ett Leasy minilån ett bra alternativ.

Minilån är ett relativt nytt begrepp på lånemarknaden. Men trots att det handlar om lån på relativt små belopp, kan man nog säga att dessa lån har inneburit en revolution, både på lånemarknaden i stort, och för vårt sätt att förhålla oss till lån.

Minilån från Leasy

Minilån, eller mikrolån som de också kallas, är lån som skiljer sig ganska mycket från vanliga, traditionella banklån. Ett minilån är visserligen ett privatlån, det vill säga lån utan säkerhet, men det är ett lån som är betydligt mindre än de lån de vanliga bankerna erbjuder. Medan de traditionella bankerna ger privatlån från cirka 15 000 kr och uppåt, så ligger minilån ofta från bara några hundralappar och upp till cirka 10 000 kr. Minilånet täcker alltså ett behov som tidigare inte har tillgodosetts, och som du fortfarande inte kan få hos din vanliga bank.

En annan egenskap som dessa små lån har är att det går att anpassa lånet efter dina egna behov och förutsättningar. Om du bara behöver ha 5000 kr, exempelvis för att betala en oförutsedd utgift, kan du alltså låna bara denna summa och du behöver inte skuldsätta dig mer än nödvändigt. Minilån har också en kort återbetalningstid, vilket betyder att du snabbt blir skuldfri igen. Minilån är en typ av mycket flexibla lån, som du kan skräddarsy efter dina behov och förutsättningar. Du kan alltså få ett lån på exakt det belopp du vill, och du kan också själv bestämma återbetalningstakten på lånet genom ditt val av återbetalningstid.

Leasy minilån

En skräddarsydd lösning

När du tar ett Leasy minilån kan du alltså få en skräddarsydd lösning som passar just dig och din ekonomi. Du behöver inte lämna någon säkerhet för lånet, det vill säga du behöver inte ha något att belåna för att få låna pengar. Ingen kommer att fråga dig vad du ska använda pengarna till, så du kan alltså låna till precis vad du vill. Att söka ett minilån på nätet är både enkelt och snabbt. Hos Leasy finns två reglage där du ställer in önskat lånebelopp och återbetalningstid. När du ställt in dem är det bara att klicka på den gröna knappen ” Ansök nu”. Då kommer du vidare till ett formulär där du får fylla i några personuppgifter innan din ansökan är klar.

När du har ställt in de där reglagen kan du också se hur mycket ditt lån kommer att kosta dig varje månad. Här kan du, till exempel, ändra återbetalningstid för att se hur det påverkar kostnaden och på så sätt kan du anpassa lånet så att det passar din ekonomiska situation. Väljer du en kortare återbetalningstid kommer månadskostnaden att bli högre, men i gengäld blir den totala kostnaden för lånet lägre.

Svar inom 24 timmar

När du har fyllt i din ansökan och klickar iväg den får du ett svar inom 24 timmar. Ofta kommer svaret mycket snabbt och du vet i stort sett omedelbart om du får ett lån, och du slipper gå och vänta på besked. Svaret får du via e-mail eller telefon. Om du vill kan du också ringa kundtjänst och göra din ansökan via telefon. Hos Leasy har du möjlighet att skriva under avtalet elektroniskt vilket gör att pengarna kan betalas ut mycket snabbare. Du kan signera med bank-id eller e-legitimation så fort lånet har godkänts, och så fort signeringen är klar kan pengarna betalas ut. Med elektronisk underskrift överförs pengarna till ditt konto samma dag, eller senast dagen efter.

Om du inte vill, eller kan, signera elektroniskt skickar man ett fysiskt kontrakt till dig med vanlig post. detta ska du skriva under och skicka tillbaka. När Leasy får det underskrivna avtalet kan man föra över pengarna till ditt konto, och med denna process får du räkna med att det tar ett antal dagar innan du har pengarna på kontot.

Leasy minilån ligger på mellan 5000 och 10 000 kr. du kan välja återbetalningstider på 12 till 36 månader. När du har gjort din ansökan gör man en obligatorisk kreditprövning, vilket alla långivare enligt lag är skyldiga att göra. Vid kreditprövningen fastställs vilken ränta, och vilket lånebelopp, du får. Detta är alltså beroende på den kreditvärdighet man får fram i kreditprövningen. På det låneavtal du får när lånet är beviljat framgår den exakta räntan, och också den effektiva räntan. Den effektiva räntan är den faktiska kostnaden för lånet, det vill säga både ränta och avgifter sammanslagna.

Effektiva ränta

Den effektiva räntan är alltså den ränta som verkligen berättar hur mycket ett lån kostar. Det är denna ränta du ska använda när du jämför lån och långivare. På så små lån som minilån kan olika avgifter göra stor skillnad, och det är därför viktigt att inte bara se på den nominella räntan utan också eventuella andra avgifter.  Leasy använder sig av fast ränta som sätts individuellt. Man tar en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift för betalningarna. Om du väljer att betala med autogiro kan du minimera administrationsavgiften till bara 19 kr, vid betalning via avi är avgiften 39 kr. Ytterligare ett sätt att anpassa ditt Leasy lån efter din egen plånbok med andra ord.

Recension:

Leasy minilån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.2/5