Mikrolån

Mikrolån är ett av de relativt nya lånen på lånemarknaden. Det har hänt mycket på denna marknaden under de senaste åren, och bland annat har det tillkommit många nya långivare och nya typer av lån. Lån som är mycket användbara och som, i de flesta fall, är avsedda för att lösa tillfälliga ekonomiska bekymmer i vardagen. Och mikrolån är alltså namnet på en kategori av dessa nyare lån.

Jämför direktlån

Idag är utbudet av mikrolån stort och varierat, och det finns många olika lån inom denna kategori. Den gemensamma nämnaren för alla mikrolån är att de är lätta att söka och att du får pengarna på ditt konto mycket snabbt. Det går faktiskt att få pengarna på kontot samma dag, och detta gör lånen oerhört användbara när man ska betala en akut räkning eller oförutsedda utgifter. Om du behöver ett snabbt lån, på ett begränsat belopp, är mikrolån den perfekta lösningen. Det finns många fördelar med dessa lån, jämfört med vanliga banklån. En är att du kan låna nästan vilket belopp som helst, och därför aldrig behöver skuldsätta dig mer än nödvändigt.

Du kan faktiskt låna så lite som 500 kr, men du kan också få lån på upp till 10 000 – 15 000 kr med ett mikrolån.

En annan stor fördel är att du kan få ett lån som är i stort sett skräddarsytt efter just dina behov och förutsättningar. Du kan anpassa beloppet efter ditt behov och du kan själv välja hur lång återbetalningstid du vill ha, och på så sätt få ett lån som passar din plånbok. Att det är snabba lån är nog det som lockar mest, men också att det är lån utan en massa krångel.

Ansöka direkt online

Du kan göra ansökan direkt online, och det är mycket enkelt. Du behöver bara tala om hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha. detta anges oftast genom att ställa in reglagen på hemsidan på önskade värden. Sedan fyller du bara i de uppgifter som efterfrågas och klickar iväg din ansökan.

Du kommer att få ett svar direkt på skärmen, och så fort du signerat låneavtalet betalas pengarna ut. Idag är det vanligt att man erbjuder möjligheten att signera elektroniskt, det vill säga med bank-id eller e-legitimation (Läs mer om detta hos Mikrolana.se). Detta gör du direkt i samband med ansökan, och vid elektronisk signering kan alltså pengarna betalas ut direkt. Om du har konto hos utbetalande bank kan du alltså ha pengar på kontot bara några minuter efter att ditt lån har beviljats.

Ansöka via mobilen

Många av mikrolånen kan också sökas via mobilen, och om du har lånat tidigare, eller registrerat dig som kund, kan det räcka med att skicka ett enkelt sms för att få låna. De lån som kan sökas via sms kallas också smslån eller telefonlån, men de ingår alltså i kategorin mikrolån.

Snabbhet och enkelhet är alltså egenskaper som skiljer ett mikrolån från ett vanligt banklån. Men det finns också andra, ganska markanta, skillnader. Som att du, till exempel, kan låna pengar även om du har en betalningsanmärkning.

Mikrolån

Betalningsanmärkning?

Det finns många som sitter med en betalningsanmärkning, och tror att det inte går att få lån förrän den eländiga anmärkningen försvinner ur alla register. Men, så illa är det faktiskt inte även om en betalningsanmärkning kan ställa till stora problem både då det gäller lån och annat. Men, det behöver alltså inte vara helt kört att få ett lån. Visserligen kan du inte gå till banken och låna pengar, men om du bara vill låna en mindre summa kan du ändå ha chansen att få ett lån.

För det går att få en del mikrolån trots betalningsanmärkning. Det finns faktiskt en hel del långivare av mikrolån som låter dig låna med betalningsanmärkning, men inte alla.

En betalningsanmärkning har du ju fått för att du har haft problem med att betala ett tidigare lån, eller en faktura. Men, den behöver inte per automatik betyda att du inte kan klara av ett litet, tillfälligt lån idag.

Din ekonomiska historia

Detta har också många av de nyare kreditgivarna förstått, och man ser därför hellre till din aktuella betalningsförmåga än din ekonomiska historia. Alla långivare måste göra en kreditprövning vid en ansökan om lån eller krediter, och om de utifrån den anser att du har tillräcklig betalningsförmåga, så har du också chansen att få ett mikrolån.

Oavsett om du har betalningsanmärkning eller inte, är det förstås viktigt att tänka efter före, så att du vet att du kan betala ditt lån. Det är också viktigt att jämföra lån, så att du kan ta ett lån till så bra villkor som möjligt.

Det gäller förstås att jämföra räntor och avgifter för att hitta ett så billigt lån som möjligt. Men det kan också vara bra att titta på villkoren, i synnerhet om du har betalningsanmärkningar eller något annat som brukar göra det svårt att få lån. Här finns, till exempel, lån för dig som har låg lön, eller som kanske inte har förmånen att ha en fast anställning. Detta är faktorer som vanligtvis gör det mycket svårt att få lån, men bland mikrolånen kan du hitta möjligheter.

Hitta bra erbjudanden

Om du tittar bland de nyare lånen kan du ofta hitta bra erbjudanden, eftersom nya naturligtvis vill locka till sig kunder, för att ta sig in på marknaden.
Här finns faktiskt långivare som till och med erbjuder lån utan ränta, oftast till nya kunder men ibland också till befintliga låntagare.

Oftast handlar det dock om att första lånet är gratis, och hur mycket du kan låna utan att betala ränta varierar. Det är vanligt att det gäller ett mycket begränsat belopp, som exempelvis 1000 kr, men det kan som sagt variera. Några långivare erbjuder också lite större mikrolån utan ränta.

När du har jämfört lån, och hittat en långivare som ger dig lån till bra villkor och låg ränta är det alltså bara att fylla i ansökan och skicka in. Med de rätta förutsättningarna kan du ha pengar på kontot inom några minuter, och mikrolånet kan alltså vara lösningen på ett tillfälligt ekonomiskt problem.

Recension:

Mikrolån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.4/5