Nystartslån

Har du dragit på dig lite för många skulder, eller känner du av annan anledning att du kommit till vägs ände med din ekonomi. Det är lätt att ta små lån, och att handla på kredit, och det går tyvärr snabbt att dra på sig mer skulder än man klarar av. Även om varje skuld är relativt liten blir det snabbt stora summor att betala varje månad. Och till varje lån tillkommer avgifter som gör att det är ännu mer pengar som ska betalas.

Om du kan få ett större lån och lösa in alla dina små lån och krediter kan det finnas möjlighet att spara mycket pengar. Ett lån, till bra villkor och med låg ränta, som ger dig möjlighet att bli av med de dyra krediterna och få en nystart i ekonomin. Du behöver helt enkelt ett nystartslån, eller samlingslån, som de också brukar kallas.   

Med ett nystartslån får du en nystart för din ekonomi och en chans att komma på fötter utan en massa krångel.

Jämför Nystartslån:

Det är, som sagt, lätt hänt att dra på sig lite för mycket skulder, men desto svårare att ta sig ur. Dyra räntor och avgifter gör att man kanske tar ännu ett lån för att finansiera, och det hela eskalerar i snabb takt. För många börjar hela karusellen med ett sms-lån eller något man köper på avbetalning. Och eftersom det är så lätt att skaffa pengar till något du egentligen inte har råd med tar du kanske chansen en gång till, och en till. Till sist blir skuldbördan för stor och du riskerar att hamna i en situation där du inte klarar av att betala i tid, och kanske dra på dig betalningsanmärkningar och andra problem. Många fastnar i den berömda skuldfällan och ser ingen möjlig väg ut.

Med ett nystartslån kan du faktiskt bryta mönstret, och du får chansen betala av alla dina dyra små skulder, och ersätta dem med ett enda lån till bättre villkor. Det gör inte bara att du får mindre att hålla reda på, utan också att du får mer pengar över varje månad.

Aviavgifter och andra avgifter

Det är givetvis inte bara den som redan hamnat i problem som kan ha nytta av ett nystartslån. Även om du klarar av dina lån och skulder, och egentligen inte har så stora ekonomiska problem kan ett nystartslån vara en bra ekonomisk lösning. Ett större lån är nästan alltid billigare än flera små, inte minst med tanke på att det ofta förekommer aviavgifter och andra avgifter på varje lån. Så att samla sina lån i ett enda är fördelaktigt för de flesta. Du får mer pengar över, och du har färre betalningar att hålla reda på. har du många avbetalningar att ta hand om är det lätt hänt att missa någon och att du drar på dig både påminnelse- och förseningsavgifter helt i onödan.

Nystartslån

Traditionella privatlån

Eftersom nystartslånen är avsedda att samla lån går det att få låna ganska stora belopp. Du kan få lån ända upp till 500 000 kr, och det är alltså lån som ligger i samma spektrum som traditionella privatlån.  Om du söker ditt lån på nätet har du också möjlighet att anpassa lånet efter dina behov och förutsättningar. Du kan naturligtvis själv bestämma hur mycket du vill låna, men här kan du också bestämma i vilken takt lånet ska betalas tillbaka. De flesta långivare på nätet ger dig möjlighet att själv välja återbetalningstid när du söker ett lån. De riktigt stora lånen kan du få på upp till tolv år. Det handlar alltså inte om de korta återbetalningstider som gäller för små mikrolån.

Här på nätet finns alla lån samlade på ett ställe, så att du enkelt och smidigt kan jämföra olika lån för att hitta det som blir bäst för dig. Det kan finnas mycket pengar att spara genom att jämföra olika lån, så det är väl värt den tid du lägger ner. Det finns också särskilda prisjämförelsesajter här på nätet som du kan använda om du vill göra det lättare för dig. Titta inte bara på räntor och avgifter utan jämför också villkoren för lånen. Det finns, till exempel, en del lån där du kan få sänkt ränta varje år om du sköter dina avbetalningar och inte tar nya lån under tiden. Ett lån som blir billigare och billigare är ju aldrig fel när du vill ha en nystart och få ordning på din ekonomi.

Beroende på vem som ger lånet

Nystartslån, precis som andra privatlån, kommer med olika villkor beroende på vem som ger lånet. Alla traditionella banker och många andra långivare beviljar inte lån om du har en betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar och många registreringar hos UC är faktorer som gör det svårt att få lån, och hos de vanliga bankerna är det i stort sett omöjligt.  Vanligtvis brukar man säga att det bara går att få vissa mikrolån om man har en betalningsanmärkning, men det är faktiskt inte riktigt sant. Det finns långivare som ger nystartslån på stora belopp, och som inte låter betalningsanmärkningar och många kreditupplysningar vara ett hinder för att få lån.

Det finns alltså långivare på nätet som ger nystartslån också till den som har lägre kreditvärdighet. Man tittar på din inkomst och din betalningsförmåga när man bedömer om du kan få ett lån, och om du har en tillräckligt hög betalningsförmåga bryr man sig alltså inte om eventuella tidigare ”synder”. Detta är förstås ett klokt sätt att sätta krav, eftersom det många gånger är just personer med betalningsanmärkningar som är extra betjänta av ett nystartslån.

En nystart när det gäller den privata ekonomin

Ett nystartslån kan alltså vara det som behövs för att kunna lösa sina problem och verkligen få en nystart när det gäller den privata ekonomin. Vissa långivare hjälper till med rådgivning, och håller kontakten under hela lånetiden, för att ge dig råd och hjälp om hur du bäst ska ha koll på din ekonomi. Detta kan vara en stor tillgång, i synnerhet om du tycker att detta med ekonomi är svårt. Men, det är givetvis en individuell fråga hur mycket hjälp man vill ha utöver själva samlingslånet.

Recension:

Nystartslån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.0/5