Telefonlån

Kärt barn har, som bekant, många namn. Det finns en kategori små lån som tack vare sin användbarhet snabbt har blivit mycket populära. Telefonlån, smslån, meddelandelån är bara några exempel på namn för dessa lån. Namnen berättar att lånen kan sökas via telefon, men du kan faktiskt också söka ett telefonlån via nätet.

Man kan nog nästan se telefonlånen som en av de största revolutioner som setts på den svenska lånemarknaden. Det första telefonlånet, eller smslånet som är ett vanligare namn, följdes snabbt av flera och de kom att förändra vårt förhållningssätt till lån helt och hållet. Tidigare var lån något som man vanligtvis utnyttjade enbart när man stod inför stora affärer, och många lånade bara någon enstaka gång i livet. Men, de här telefonlånen kom snabbt att förändra detta.

Jämför Telefonlån:

Här har vi lätt-tillgängliga, snabba lån som öppnar oändliga möjligheter. Ett telefonlån kan användas för att betala akuta räkningar, klara oförutsedda utgifter eller för att kunna köpa något vi vill ha. man skulle kunna jämföra telefonlånet med ett förskott på lönen som var vanligt förr. Man kan få loss några tusenlappar som snabbt betalas tillbaka, vilket gör att man blir skuldfri igen. Skuldfri, med utrymme för nya lån vid behov.

Trots att det ofta talas om dessa telefonlån i negativa ordalag i tv och tidningar har lånet blivit oerhört populära. Det framhålls gärna att det är alldeles för lätt att få lån, och att många därför tar lån som de inte klarar av. Och visst är det så att man alltid måste tänka efter före, och inte söka ett lån om man inte vet att man kan betala tillbaka. Men, detta gäller självklart inte bara telefonlån, utan alla typer av lån. En missad avbetalning kan bli mycket kostsamt eftersom det tillkommer förseningsavgifter och ränta på det förfallna beloppet. Men, det är, som sagt, ingenting som är unikt för just telefonlån eller andra minilån.

Stora variationer i räntor och avgifter

En annan sak som man också talar om är att räntorna är mycket höga. Och både när det gäller telefonlån och andra små lån finns det stora variationer i räntor och avgifter. När man anger ränta som en procentsats är det i de flesta fall årsräntan man avser. Och eftersom ett telefonlån löper på betydligt kortare tid än ett år blir den angivna räntan då lite missvisande. Om du ska jämföra räntor är det bättre att titta på räntan i kronor, eftersom det säger mer om hur dyrt, eller billigt lånet egentligen är. Den effektiva räntan är den faktiska kostnaden, för där har man räknat ihop den nominella räntan och eventuella avgifter. Men, även här är det oftast årsräntan man anger.

De flesta långivare som erbjuder telefonlån har verktyg på sin hemsida, där du kan se hur mycket det lån du vill ha kommer att kosta dig. Det handlar oftast om reglage som du ställer in på det belopp och den återbetalningstid du vill ha. När du har ställt in reglagen kommer månadskostnaden för det aktuella lånet fram, och du kan alltså se precis hur mycket lånet kommer att kosta dig. om du vill se hur kostnaden förändras om du väljer en annan återbetalningstid, eller ett annat lånebelopp är det bara att flytta reglagen.

Telefonlån

Fördelarna med att söka ett telefonlån

En av fördelarna med att söka ett telefonlån, eller annat lån på nätet, är att du kan göra en ansökan när som helst, och du behöver inte bekymra dig om öppettider eller bokning av tid, som du måste göra om du ska söka ett lån hos din vanliga bank. Telefonlån kan du alltså söka via din telefon, och då genom att skicka ett sms. men, dessa lån går också att söka direkt online via långivarens hemsida. Här anger du, som sagt, hur mycket du vill låna, och hur lång återbetalningstid du vill ha.

Sen är det bara att fylla i några personuppgifter och skicka in ansökan. Även om telefonlånen kan sökas via telefon ska du vanligtvis söka via nätet första gången du lånar. När du väl är registrerad som kund kan du sen söka kommande lån genom att skicka ett sms och tala om hur mycket du vill låna. Att du kan söka lånet via mobilen gör lånen ännu mer tillgängliga. Du kan söka när du vill och var du vill.

Snabb och enkel ansökan

Snabb och enkel ansökan samt snabba utbetalningar är de ”vapen” långivarna använder för att locka kunder. Om du kan söka lånet just när du behöver pengar, och dessutom kan få dem utbetalade till ditt konto nästan omedelbart finns det ju goda skäl att välja ett telefonlån framför ett vanligt banklån. Och snabba utbetalningar gäller verkligen för denna typ av lån. Numera erbjuder de flesta långivare möjlighet att verifiera sig med bank-id eller e-legitimation, vilket gör det möjligt att betala ut pengarna direkt. När du ansöker om telefonlån får du svar direkt, och vid elektronisk signering kan alltså utbetalningen ske omedelbart.

Det kan dock vara bra att tänka på att pengar oftast bara betalas ut när kundtjänst är öppen. Men, det finns faktiskt telefonlån där pengarna betalas ut dygnet runt, oavsett om det är helg eller vardag. Det betyder att du kan ha pengar på kontot bara några minuter efter att du gjort din ansökan, något som gör de här lånen oerhört användbara. Det betyder att om du hittar något du länge velat ha, till ett nedsatt pris, kan du söka lånet medan du befinner dig i butiken och ha pengar att betala med när du kommer till kassan. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta en annan typ av lån som ger dig pengar på kontot lika snabbt.

Alla lån ska betalas

Men, att det är så lätt och går så snabbt att få lån, kan förstås också innebära vissa risker. Det är lätt att låna pengar utan att tänka sig för, vilket kan leda till problem när pengarna ska betalas tillbaka. Så tänk på att alla lån ska betalas, och låna inte om du inte vet att du kommer att kunna betala. Jämför gärna olika lån innan du bestämmer dig, så att du kan ta ett så bra och billigt lån som möjligt.

Recension:

Telefonlån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.4/5