Weblån

Att ta ett lån är lättare idag än någonsin. Det fanns en tid när du fick förlita dig till din vanliga bank om du inte hade en rik och generös släkting som ville låna dig pengar. det kan väl i och för sig ses som enkelt att bara ha ett alternativ, men du måste å andra sidan avsätta rätt mycket tid för att få det där lånet.

Du måste boka tid och ta dig till banken personligen för att ansöka om ett lån. Du får berätta varför du vill låna och till vad. När du efter en viss tids väntan får besked om att du får låna måste du åter igen gå till banken för att skriva under avtalet. Och allt detta tar förstås några dagar. Så du kan inte räkna med att ha pengar snabbt på kontot.

Jämför Weblån:

Vill du ha pengar snabbare? Eller om du helt enkelt vill ha en enkel och smidig låneprocess rekommenderar vi att du istället tittar på weblån.

Ett weblån är, som namnet anger, ett lån som du söker direkt via internet. Här på nätet kan du söka ditt lån precis när som helst på dygnet, oavsett om det är helg eller vardag. Du kan sitta hemma och söka lån och du behöver i princip inte avsätta någon tid alls för själva ansökningen.

Du får oftast ett svar direkt på skärmen, och numera låter de flesta långivare dig signera avtalet elektroniskt, vilket medger mycket snabba utbetalningar. En elektronisk signering gör du med bank-id eller e-legitimation, och den är gjord på bara några sekunder. Och när avtalet är underskrivet brukar pengarna betalas ut.

Få pengarna på kontot redan samma dag

Det betyder att det finns möjlighet att söka ett weblån och få pengarna på kontot redan samma dag, ja ibland till och med inom några minuter.

Det finns de som är tveksamma till att ta ett weblån, men faktum är att det finns flera fördelar med att söka lån på nätet istället för att gå till banken. Den viktigaste fördelen är kanske att du kan söka ett lån som passar dig och dina förutsättningar. Går du till banken blir du, i bästa fall, erbjuden ett lån.

Du kan inte påverka vare sig ränta, avgifter eller villkor utan får helt enkelt ta det som erbjuds. Sitter du på ditt lokala bankkontor är det dessutom svårt att veta vilka villkor och räntor som erbjuds hos andra banker, så dina möjligheter att ställa olika banker mot varandra är små.

Weblån

Om du tittar på weblån på nätet ser du alla lånen samlade på ett ställe. Och här finns ett mycket stort antal lån, vilket naturligtvis också innebär en större konkurrens. Och att konkurrens oftast gynnar konsumenten känner vi ju alla till. Här, på nätet, kan du lätt jämföra alla lån, både villkor och kostnader, och på så sätt hitta de lån som är mest fördelaktiga för dig och dina förutsättningar.

Ett weblån är oftast mycket flexibelt så att du i princip kan skräddarsy lånet efter dina egna behov och förutsättningar. Du kan få ett lån på nästan vilket belopp som helst, vilket innebär att du aldrig behöver låna mer än nödvändigt.

Att välja återbetalningstid

Om du bara behöver ha några hundralappar för att betala en oförutsedd utgift så kan du få ett lån på fem hundra kronor, till exempel. Du kan själv bestämma hur snabbt du ska betala tillbaka genom att välja återbetalningstid. För de riktigt små lånen finns det kanske bara ett par valmöjligheter, men om du tar ett lite större lån finns det ofta många olika återbetalningstider att välja bland. Om du väljer en kort återbetalningstid får du visserligen betala mer varje månad, men å andra sidan blir den totala kostnaden för lånet lägre än om du väljer en lång lånetid.
 
Weblån kan du alltså lätt jämföra med varandra, och på så sätt kan du hitta ett minilån som passar just dig. Kanske brukar du ha svårt att få lån, och då kan du hitta din chans här på nätet.  Många banker vägrar, till exempel, att ge ett lån om du har en betalningsanmärkning eller om du inte har en inkomst från en fast tjänst.

Ett stort antal långivare

På nätet finns ett stort antal långivare, och alla har inte samma synsätt som de traditionella bankerna. Här finns både banker och finansföretag som ger lån till privatpersoner. Och även om de alla driver samma verksamhet, att ge lån, så har de inte alltid samma villkor och krav.

Det finns en hel del av de nyare aktörerna på lånemarknaden som ser lite annorlunda på det här med betalningsanmärkningar. Istället för att se till din ekonomiska historik väljer de att se till den betalningsförmåga du har idag. Och då kan det faktiskt vara möjligt att få ett lån även om du har en betalningsanmärkning i bagaget. I kraven som ställs för att få låna ser du hur man ställer sig till betalningsanmärkningar.

Om att ha skulder hos kronofogden

Det finns långivare som, liksom de stora bankerna, anser att en anmärkning är ett hinder för att få låna, men det finns alltså också de som kan tänka sig att se mellan fingrarna och ge lån. Oftast finns dock kravet att du inte får ha skulder hos kronofogden om du vill låna med betalningsanmärkning. Anmärkning tillsammans med skulder godkänns nästan inte av någon långivare.

Ett weblån kan du ha möjlighet att få också om du inte klarar bankens inkomstkrav. För medan banken kräver att du har inkomst av fast anställning, kan det gå att få weblån med en annan form av inkomst. Om du, till exempel, jobbar på vikariat, som tillfälligt anställd, projektanställd eller om du är pensionär, har du förmodligen mycket svårt att få lån i banken. Men ett weblån är det betydligt lättare att få.

Tillfällig anställning

Eftersom många av weblånen betalas tillbaka på kort tid kan en inkomst av en tillfällig anställning vara nog för att uppfylla inkomstkravet. För en kort kredit behöver långivaren givetvis inte ha en lika varaktig inkomstgaranti som när man ger ett lån som ska betalas under många år. Har du svårt att få lån hos banken, kan ett weblån alltså vara lösningen på ditt problem.

Recension:

Weblån
Betygsatt av: Pygme.se
Betyg: 4.0/5